Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σενάριο-Μεθοδολογία Υλοποίησης


Για τη δημιουργία του σεναρίου που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές-τριες, χρειάστηκε ένας μήνας. Κατά τη διάρκειά του, τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τους γονείς τους ή από τους επαγγελματίες που θα δραματοποιούσαν. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στη συνδιαμόρφωση των τελικών διαλόγων στην τάξη εξατομικεύοντας τα λόγια ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε μαθητή. 

Στη συνέχεια, για την εκμάθηση των ρόλων, απαιτήθηκε άλλος ένας. Κάναμε πολλές πρόβες οι οποίες όπως ήταν φυσικό απαιτούσαν και χρόνο πέρα από το διδακτικό ωράριο (όπως φυσικά και πολλά από τα γυρίσματα) κάτι το οποίο φυσικά έγινε με την πολύτιμη στήριξη και συγκατάθεση των γονέων.

Τέλος, 2 μήνες κράτησαν τα γυρίσματα και το μοντάζ. Το μοντάζ πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα Pinacle Studio 19 Ultimate και τα γυρίσματα με τη βιντεοκάμερα Sony HR . Αυτό όμως που άξιζε περισσότερο, όπως μπορείτε να δείτε και στα τελευταία μέρη του ντοκιμαντέρ, ήταν οι στιγμές διασκέδασης και γέλιου που ήταν άφθονες. 

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ μας μας παρουσιάστηκε στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο προαύλιο του σχολείου. Το δεύτερο στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου. 

Μπορείτε να δείτε εικόνες από την προβολή του πρώτου μέρους στον παρακάτω σύνδεσμο:
   

Οι βασικότερες εκπαιδευτικές στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων μας αναφέρονται παρακάτω:  

- Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία 

-Βιωματική μάθηση

- Καταιγισμός ιδεών

 -Συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου